Andelskassen Oikos

Vestergade 48 F, 1. · 8000 Århus C  tlf. 8668 2333

Nørregade 6, 1. · 1165 København K  tlf. 3336 2332

Mail: aarhus@oikos.dk   -   kbh@oikos.dk

 

APEX Microfinance Micro Credit Company

Microfinance Micro Credit Company (MCC) er den centrale finansielle institution for mikrofinansiering i Kyrgyzstan, der finansierer lokale mikrofinansieringsinstitutter. De lokale mikrofinansieringsinstitutioner låner så pengene videre som mikrokreditter til deres kunder. Den gennemsnitlige størrelse på en mikrokredit er under 1.000 US $. Mikrofinanssektoren - især de små og mellemstore mikrofinansieringsinstitutter mangler refinansiering for at følge med efterspørgslen. Kunderne er typisk fattige bønder og småhandlende. Små kreditter til de fattige i landdistrikterne vil sætte landsbyboerne i stand til at starte små virksomheder, forbedre deres indkomst, og sende deres børn i skole. Mere end 50% af medlemmerne er kvinder.

Pris for skrædderbutik
Bubuazhar Abzhaparova modtog et lån fra MCC for at åbne en skrædderbutik i 2010. Størrelsen af lånet udgjorde 270.000 SOM (ca. 5.600 USD). Kreditten gjorde, at Bubuazhar kunne købe symaskiner og øge mængden af tekstilvarer. I øjeblikket producerer hun eksklusivt tøj i traditionel stil som souvenirs til eksport til Kasakhstan. På billedet modtager hun en pris fra MCC for sin succes.

Pris for butik med mobiltelefoner
Alex modtog et lån fra MCC til at udvikle sin forretning.
I marts 2011 åbnede Alex en butik som sælger mobiltelefoner, og han har nu tilføjet en taxi service for at sælge sine varer til kunder, som bor lidt længere væk. Udvidelsen har øget antallet af kunder, og han ejer nu en succesfuld virksomhed, der gør at han kan brødføde sin familie og sende sine børn i skole. På billedet modtager Alex en pris fra MCC for sin succes.

Ydeligere information kan læses på MCC’s engelske hjemmeside: www.microfinance-mcc.com